Fönstermarkis

Fönstermarkiser – Effektivt solskydd för en sval och behaglig inomhusmiljö

Fönstermarkiser är en stilren och praktisk lösning för att skydda ditt hem från solens starka strålar och samtidigt skapa en sval och behaglig inomhusmiljö. Genom att placeras på utsidan av fönstret blockerar markisen solljuset innan det når fönstret, vilket förhindrar att rummen överhettas under varma sommardagar.

Skydd mot överhettning och ökad komfort

En av de största fördelarna med fönstermarkiser är deras förmåga att reducera inomhustemperaturen genom att hindra direkt solinstrålning. Genom att blockera solens strålar kan inomhustemperaturen sänkas med flera grader, vilket minskar behovet av energikrävande kylsystem som luftkonditionering. Det innebär inte bara en svalare och mer behaglig miljö, utan också en lägre energiförbrukning och därmed lägre elkostnader.

Ljuskontroll och insynsskydd

Fönstermarkiser ger dig också full kontroll över hur mycket ljus du släpper in i ditt hem. Med möjlighet att justera markisens vinkel kan du enkelt skapa den perfekta balansen mellan dagsljus och skugga. Samtidigt fungerar markisen som ett effektivt insynsskydd utan att du behöver dra för gardiner eller persienner inomhus. På så sätt kan du njuta av både ljuset och privatlivet.

Skyddar din inredning

Förutom att förbättra inomhusmiljön skyddar fönstermarkiser också dina möbler, golv och textilier från att blekas av solens UV-strålar. Med rätt solskydd kan du bevara din inredning i bättre skick och minska slitage från solens påverkan över tid.

Att använda fönstermarkiser är inte bara ett praktiskt sätt att hålla ditt hem svalt, det är också ett hållbart val. Genom att minska inomhustemperaturen med passiv kyla kan du minska energianvändningen i ditt hem, vilket är bra både för miljön och din plånbok. En välplacerad fönstermarkis kan minska solens värmeinstrålning med upp till 90 %, vilket resulterar i betydande besparingar på elräkningen

Automatiserade lösningar för enkel användning

För den ultimata bekvämligheten erbjuder vi automatiserade markiser med motorstyrning och solsensorer. Detta gör att markisen fälls ut och in automatiskt beroende på solens intensitet och väderförhållanden, vilket skapar ett optimalt inomhusklimat utan att du behöver tänka på det.

Med fönstermarkiser från Ikaros Solskydd får du inte bara ett estetiskt tillskott till din fasad, utan också en hållbar och energieffektiv lösning som förbättrar ditt hem inifrån och ut. Kontakta oss för att hitta den perfekta lösningen för dina fönster och njut av en svalare, mer komfortabel miljö året runt.

Vilken färg på markisen passar ditt hem bäst?

Färgvalet på dina markiser handlar inte bara om stil – det påverkar också hur ljuset passerar genom duken och vilken atmosfär du skapar både inne och ute. När du väljer färg på dina markiser är det därför viktigt att fundera på hur färgerna påverkar både ljusinsläppet och känslan i din utomhusmiljö

Fönstermarkiser – Prisförslag

Fönstermarkiser är ett effektivt sätt att skydda ditt hem från solens strålar och hålla inomhustemperaturen sval. Här är ett prisexempel:

  • R200 fönstermarkis (1,6 x 1,5 meter) med linreglage : Från 5,300 SEK inklmoms
  • R350 fönstermarkis (1,6 x 1,5 meter) med motor och fjärrkontroll : Från 11,300 SEK inklmoms

 

Vill du veta mer om våra fönstermarkiser eller få en offert? 💬 Kontakta oss för konsultation!

Fönstermarkis som effektivt bländar av solen.
Fönstermarkis R200
Fönstermarkis
Fönstermarkis R200 erbjuder en elegant och enkel lösning för mindre fönsterpartier på första eller andra plan. Med en robust aluminiumkassett ger den skydd mot väder och vind, vilket förlänger vävens livslängd. Du kan enkelt reglera markisen steglöst med hissband, vev eller motor, där du även har möjlighet att välja tillval som sol- och vindautomatik för extra bekvämlighet.
Fönstermarkis R350/ R350 Plus
Fönstermarkiser
Kraftig fönstermarkis med aluminiumkassett. Passar alla typer av fönster, från villan till hela kontorsfasader. Flera markiser kan seriekopplas och styras med en motor alternativt vev. Lämplig på bredare fönsterpartier med motorstyrning. Motorn kan kompletteras med automatisk styrning, sol- och vindautomatik samt fjärrkontroll.
Styrning och automatik
Sol och vindautomatik, SolirisSensor
Smarta solskydd är energisparande då du inte behöver till exempel kyla ner fastigheten efter gassande sol. De smarta solskydden har system som automatiskt utlöstes när sensorerna har upptäckt solljus eller temperaturhöjning. Din levnadskomfort blir bättre och du kan njuta av en skön temperatur i ditt hem eller på ditt arbete, du mår bättre och du slipper bli bländad av solen. Solsensorer känner automatiskt av när solen ligger på och aktiverar din smarta rullgardin, markis eller gardin.

Få prisförslag